Usein kysyttyä

Mikä Pinkkipartio on ?

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Päämääränämme on, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset voivat olla mukana partiotoiminnassa avoimesti omana itsenään.

Toteutamme tätä tarkoitustamme partiokasvatuksen keinoin järjestämällä tapaamisia, koulutusta, yleisötilaisuuksia ja muita vastaavia tapahtumia sekä jäsenillemme, että yhdistyksen ulkopuolisille henkilöille. Tavoitteenamme on tukea seksuaalisen ja sukupuolisen moninaisuuden huomiointia partio-ohjelman toteuttamisessa sekä muussa partiotoiminnassa. 

Pinkkipartio ry ei ole lippukunta, vaan partiovaikuttamisyhdistys, jonka toiminta-alueena on koko Suomi.

Voiko jäseneksi liittyä, vaikka ei kuuluisi sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön?

Kyllä. Jäsenyyden edellytys ei ole tiettyyn vähemmistöön kuuluminen, vaan tahto tukea yhdistyksen aatetta ja arvoja. Pinkkipartion jäseniksi ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet, myös ei (vielä) partiolaiset.

Miksi pinkkipartiota tarvitaan? Mihin jäsenmaksut käytetään? Miksi jäsenyys kannattaa? Miten oma lippukuntani voisi edesauttaa sitä, että partio kuuluu kaikille? Näihin ja muihin usein kysyttyihin kysymyksiin vastaamme mahdollisimman pian! Jos haluat kysyä jotain sitä ennen, otathan yhteyttä.