Jäsenkirje 1/19

Hei Pinkkipartion jäsen!

Tässä sinulle kootusti tietoa yhdistyksen alkukevään tapahtumista sekä tulevasta keväästä ja kesästä. Kirjeestä löydät tietoa mm. Pinkkipartion ihan ensimmäisestä omasta retkestä ja yhdistyksen työryhmien esittelyt.

Kysymyksiä, kiitoksia tai kritiikkiä? Olethan meihin yhteydessä!

Terveisin

Pinkkipartio ry:n hallitus

 

Hallituksen esittely ja kuulumisia kevään menneistä kokouksista

Vuosikokous valitsi Pinkkipartio ry:lle uuden hallituksen 2.2.2019. Ensimmäistä kertaa hallituksen kokoonpano muuttui hieman enemmän, kun saimme kaksi uutta hallituksen jäsentä kahden hallituksen jäsenen lopetettua hallituksessa. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, viisi varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä.

Puheenjohtaja: Veera Hatakka, Uudenmaan partiopiiri

Varapuheenjohtaja + koulutusvastaava: Käpy Tyrmi, Lounais-Suomen Partiopiiri

Talousjohtaja: Sami Kuivalainen, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Tapahtumavastaava: Eino Heijari, Lounais-Suomen Partiopiiri

Viestintävastaava: Johanna Tuomi, Uudenmaan Partiopiiri

Vaikuttamisvastaava: Tiia Veneranta, Lounais-Suomen Partiopiiri

Varajäsenet: Milla Louhi ja Sami Haapoja (19.3.2019 asti)

Käpy: Liityin Pinkkeihin, kun se perustettiin, mutta aktiivisesti ehdin mukaan vasta viime kesällä. Useammassa tapahtumassa ihmisiltä tuli palautetta, että teemme tärkeää työtä. Partion pitäisi olla kaikille avoin. Hyvää tahtoa on paljon, mutta ihmiset eivät tiedä miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt otetaan huomioon partiossa. Uskon, että koulutuksella päästään eteenpäin.

 

Tiia: Pinkkipartio ry:n tuoma näkökulma on se, jota kaipasin nuorena partiolaisena rakkaaseen harrastukseeni. Englannin Jamboreella vuonna 2007 ymmärsin ensimmäisen kerran, että LHBTIQA+-asioille on tilaa partiossa, ja haluan vaikuttaa siihen, että jonain päivänä kenenkään partiolaisen (tai ei-vielä-partiolaisen) ei tarvitse miettiä, onko hänelle paikkaa partiossa sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. En epäröinyt hetkeäkään hypätä mukaan Pinkkipartion perustamiseen.   

Kevään ensimmäisissä hallituksen kokouksissa on toimintavastuualueiden lisäksi jaettu vastuut tapahtumaosallistumisista. Lisäksi kokouksiin on tuotu terveisiä mm. piirien työryhmistä ja partiojohtajan käsikirjan uudistamisprosessista, sekä keskusteltu koulutusyhteistyöstä asiantuntijajärjestöjen, kuten Trasekin kanssa. Mistä haluaisit lukea hallituksen kokouskuulumisia? Äänestä ja vaikuta! Äänestys on avoinna seuraavaan hallituksen kokoukseen asti.

 

Tervetuloa Pinkkipartion työryhmiin

Koulutus

Yksi Pinkkipartio ry:n tärkeimmistä tehtävistä on kouluttaa SP:n, piirien ja lippukuntien toimijoita. Erilaisia koulutuspyyntöjä tipahtelee sähköpostiimme tasaisesti, mutta emme aina pysty tarttumaan kaikkiin, koska kouluttajia ei ole vielä riittävästi. Tervetuloa siis koulutustiimiin ideoimaan ja toteuttamaan koulutussettejä eri ikäisille partiolaisille ja erilaisiin tapahtumiin. Koulutustiimin tärkeimpiä tehtäviä ovat uusien koulutusten suunnittelu sekä  kouluttajan materiaalipankin luominen.

Tarvitsemme siis uusia ideoita sekä tyyppejä suunnittelemaan ja toteuttamaan parasta mahdollista partiolaisille suunnattua koulutusta sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta. Koulutustiimiä vetää Pinkkipartion varapuheenjohtaja ja koulutusvastaava Käpy Tyrmi.

Jos haluat mukaan koulutustiimiin, lähetä itsestäsi lyhyt esittely Pinkkipartion sähköpostiin pinkkipartio@gmail.com.

 

Tapahtumat

Pinkkipartion tavoitteiden kannalta ihmisten avoin kohtaaminen erilaisissa tilanteissa on erityisen tärkeää. Läsnäolon tuoman näkyvyyden kautta levitetään niin tietoa kuin positiivista henkeäkin. Pyrimme mahdollisimman laaja-alaisesti ja aktiivisesti osallistumaan monenlaisiin partiotapahtumiin ympäri Suomea ja tuottamaan ohjelmaa, joka on informatiivista, avointa ja hauskaa.

Tapahtumatyöryhmässä ideoimme uudenlaista sisältöä ja lähestymistapoja tapahtumissa toteutettavaan ohjelmaan ja valmistelemme sen tarvitsemia materiaaleja. Työryhmää vetää Pinkkipartion tapahtumavastaava Eino Heijari.

Jos haluat osallistua tapahtumatyöryhmän toimintaan, lähetä itsestäsi lyhyt esittely Pinkkipartion sähköpostiin pinkkipartio@gmail.com

 

Viestintä

Onko puhelin jatkuvasti kädessäsi kamera suunnattuna sinne, missä tapahtuu? Haluaisitko kirjoittaa kannanottoja ja blogitekstejä LHBTIQ+ -asioihin liittyvistä ajankohtaisista aiheista? Tai haluatko kokeilla ensimmäistä kertaa, miten yhdistyksen viestintää tehdään? Olitpa kokenut viestijä, ahkera tykkäilijä tai viestinnästä kiinnostunut aloittelija, olet tervetullut mukaan Pinkkipartion viestintätiimiin! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostilla, FB-viestillä tai Instagramissa.

 

Vaikuttamistyö

Partio-ohjelmaan ja -toimintaan vaikuttaminen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden lisäämiseksi on yksi Pinkkipartion keskeisimmistä tavoitteista, ja sisältyy oikeastaan kaikkeen viestintään, Pinkkipartion tapahtumiin tai koulutuksiin. Vaikuttamistyössä seurataan lisäksi aktiivisesti sekä Suomen Partiolaiset ry:n toimintaa että yhteiskunnallisia tapahtumia ja tilanteita, joissa Pinkkipartion olisi tärkeää vaikuttaa sekä partio- että ihmisoikeusjärjestönä. Erityinen painotus vaikuttamistyössä on varmistaa, että sukupuolen moninaisuus on huomioitu selkeästi ei-partiolaisillle suunnatussa viestinnässä. Vaikuttamistyöstä vastaa Tiia Veneranta. Jos haluat osallistua vaikuttamistyöryhmän toimintaan, lähetä itsestäsi lyhyt esittely Pinkkipartion sähköpostiin pinkkipartio@gmail.com.

 

Tulevaa ja mennyttä

Alkuvuoden aikana olemme ehtineet kokoontua yhteen jo yhdistyksen vuosikokouksessa ja sitä seuranneessa jäsentapahtumassa. Lisäksi yhdistyksen hallitus on kokoustanut alkuvuonna jo viisi (!) kertaa. Yhdistyksen puheenjohtaja Veera teki vuoden ensimmäisen Pride-visiittimme osallistuen 2.3. Arctic Prideen Rovaniemellä. Bongasitko sateenkaarihuivin?

Lisäksi osallistuimme  17.3. Suomen Partiolaisten kevätpäivään, jossa yhdistyksen puheenjohtaja Veera oli pitämässä koulutusta. 31.3.voit tavata  puheenjohtajistomme L-SP:n lippukuntafoorumissa! Lisäksi suunnitelmissamme on kevään aikana järjestää Pinkkipartion ensimmäinen ihan oma retki, josta lisää tämän kirjeen loppupäässä. Tänä vuonna, jo perinteisessä Helsinki Pride -osallistumisessamme on luvassa uudenlaista, perheille suunnattua ohjelmaa. Jos olet kiinnostunut löytämään oman partiolippukuntasi tai haluat toivottaa uudet ihmiset tervetulleeksi omaan lippukuntaasi, pysy kuulolla, sillä kutsumme pian kaikki halukkaat yhteistyöhön.

 

Pinkkipartio kesän leireillä

Kesällä 2019 Pinkkipartio osallistuu kaikille kolmelle järjestettävälle piirileirille. Teemme siis  päivän tai muutaman vierailun Ryskeelle, Ilvekselle ja Kajahukselle. Tarkemmat osallistumisaikataulumme selviävät lähempänä kesää.

Järvi-Suomen Partiolaisten piirileiri Ryske järjestetään Nurmeksessa 24.–31.7.

Hämeen Partiolaisten piirileiri Ilves järjestetään Evolla 24.7–1.8.

Lapin Partiolaisten piirileiri Kajahus järjestetään Kemijärvellä 22.–28.7.

Lisäksi tarkoituksenamme on olla läsnä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten samoajaleiri Ihqulla 13.–14.6. ja Vantaan Partiokannuksen ja heidän ystävyyslippukuntiensa yhteisellä Treffataan pohjoisessa -leirillä Evolla 1.–7.7.

Oletko osallistumassa jollekin näistä leireistä? Jos olet innokas edustamaan Pinkkipartiota kesän leireillä, otathan yhteyttä sähköpostilla. Kerro hieman itsestäsi ja siitä, millainen pesti voisi olla juuri sinulle sopiva!

 

Seuraathan Pinkkipartiota jo somessa?

Pinkkipartio ry:n löydät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä! Joko seuraat?

 

Jäsenmaksu vuodelle 2019 laskutus alkaa pian

Pinkkipartio ry:n vuoden 2019 jäsenmaksulaskutus alkaa maalis-huhtikuun taitteessa. Lähetämme laskun jokaiselle yhdistyksen jäsenrekisteriin kirjatulle. Yhdistyksen jäsenmaksu on vuonna 2019 edelleen 15 euroa kaikille varsinaisille jäsenille ja 0 euroa B-jäsenille.

Miksi maksaa jäsenmaksu?

Pinkkipartio ry:n jäsenmaksulla mahdollistetaan vaikuttamistyö, vertaistuki ja kouluttaminen valtakunnallisella laajuudella. Rahaa tarvitaan mm. koulutusmateriaaleihin, matkakuluihin ja markkinointiin. Tulevana kesänä osallistumme leireille Hämeenlinnassa, Kemijärvellä ja Nurmeksessa. Lisäksi järjestämme vuoden aikana useampia jäsentapahtumia, joiden haluamme olevan kaikille taloudellisesti saavutettavia.

 

Pinkkiretki tulee! Tule mukaan!

Tämän vuoden ensimmäinen jäsentapahtuma, Pinkkiretki, järjestetään 13.4.2019. Tarkoituksena on retkeillä jossain päin etelä-Suomea, tutustua toisiimme ja pitää hauskaa. Mikä on parasta retkellä? Mitä lauluja haluat laulaa nuotiolla? Osallistu suunnitteluun ja tsekkaa tarkemmat tiedot retkestä FB-tapahtumassa. Ilmoittautuminen retkelle päättyy 7.4.2019.

 

Yhdistyksen henkilötietorekisterin informointiasiakirjaa päivitetty

Pinkkipartio ry ylläpitää henkilötietorekistereitä jäsenrekisterin ja tuotemyynnin rekisterin muodossa, ja on siten velvollinen viestimään rekisteröidyille, millaisia tietoja säilytämme ja millaisia oikeuksia rekisteröidyllä on. Löydät yhdistyksen asioista kertovan informointiasiakirjan täältä. Hallituksen kokouksessa 22.2.2019 aloimme kerätä jäseneksi liittyvien syntymäaikoja, josta lisäys myös informointiasiakirjassa.